andjula.nl

voor jouw welzijn & geluk

BLOG

Een plek waar ik mijn gevoel en gedachtes op papier zet, wat er in mij speelt.

Op reis naar heelheid, op reis naar binnen. Delen om te inspireren, te bemoedigen.

Delen om zichtbaar te maken dat we allemaal op weg zijn.


Want uiteindelijk…. Delen is helen… Voor jou, voor mij, voor het geheel.


Uit mijn hart.

Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

Februari 2024 - flow is een dingetje aan het worden

Tja, daar ben ik weer met m’n flow. Iets waar ik al de hele maand naar verlangde en probeerde na te streven. Ik deed heel hard mijn best. Klinkt echt als flow hè, NOT!


Waarom streefde ik er zo naar, eigenlijk geen vraag maar meer een reflectie. Wat gebeurde er in mij en wat betekent nou eigenlijk ‘flow’ voor mij?


Van een volledig moeiteloze periode, struikelde ik zo in een niet moeiteloze periode. Geen overgang, boem het was er, weg moeiteloosheid. Een groot deel lag buiten mijn macht, een minder groot deel wel. Ik gaf mij volledig over in de veronderstelling dat het in januari weer ok was en ik zo weer in de moeiteloosheid zou zitten.


Steeds wachtte ik op het moment waar ik toen voor mijn gevoel in flow was. Het voelde niet als toen, maar ik hunkerde daar wel naar. Soms overgave en ontspanning, maar zeker ook weerstand werd gevoeld.


Twee lieve vrouwen waar ik dit mee deelde brachten zoveel helderheid en luchtigheid. De een zei: “Ja, soms loopt het en soms niet.” En de ander zei: “Maar is het wel de tijd voor flow? Het is winter, tijd om naar binnen te gaan. Te reflecteren, te rusten, je klaar te maken voor de lente.”


Ik moest erom lachen, het gaf zoveel lucht en lichtheid. Wat was ik nou allemaal aan het doen?


En toen zette het mij aan het denken of eigenlijk aan het voelen, wat is eigenlijk flow?


Is flow niet gewoon oké zijn met wat is, erin ontspannen en meebewegen? Moet flow altijd een ‘high’ zijn, of is flow gewoon het leven met alles wat daarbij hoort? Is het gevoel van ‘uit flow’ zijn misschien het willen duwen en richting geven aan een al bestaande stroming en/of richting, de stroming van het leven, de flow?


Ik kan wel zeggen dat Mama Cacao mij hier zo mee helpt. Iedere dag tune ik met haar ondersteuning in op mijn binnenwereld. En wauw, wat laat zij mij veel moois zien. Soms heeft het even tijd nodig en dat is oké. Geen haast, ik ben onderweg en geniet daarvan. Oké, dat laatste is een soort ‘note to self’, haha, want soms voelt het helemaal niet als genieten! Ja, een ‘note to self’ en misschien ook wel aan jou… Nou goed, naar ons samen…


Je bent onderweg, soms loopt het en soms niet, it’s oké. Ontspan, zak maar mee in of door die weerstand. Te veel streven verkrampt, beweeg maar rustig mee. De stroom brengt je precies daar waar nodig. Vertrouw daarop en glimlach, verzacht, ontspan, flow.


Liefs x
Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

januari 2024 - soms loopt het net even anders

De afgelopen maand was ik stil, zowel in zichtbaarheid online als in mijzelf.


Waar ik begin januari bedacht vol energie te beginnen aan het nieuwe jaar, had ik eerst nog wat andere ‘dingen’ te doen.

Het begon met een grote opruiming in huis, tegelijk een grote opruiming in mij.


Het ging niet vanzelf, even geen flow.


Het begin van dit jaar was echt een periode van ruimte maken.


De bekende ‘riedel’: weerstand-inzicht-overgave-ontspanning


En toen kwam er weer ruimte. Ruimte voor stroming, daar waar het gebeurt, daar waar al het moois ontstaat.


Waarom ik dit deel? Ja ja, you know, delen is helen. Dus in ieder geval daarom. Maar ook omdat ik eerlijk en transparant wil zijn naar jou.

Het gaat niet altijd vanzelf en weet je, dat is oke! No picture perfect, maar in die imperfectie liggen zoveel mogelijkheden.


Ik wens jou ruimte. Ruimte om te groeien en bloeien, om de stroming in jouw leven in flow te kunnen volgen.


Heb een mooie dag, lieve jij.


Liefs x
Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

december 2023 - Terugkijken op 2023, vooruitblikken op 2024

2023, wat was je een jaar. Er is zoveel gebeurd, ik was zelfs dingen vergeten toen ik door de agenda van afgelopen jaar bladerde. Van diepe stukken in mijn binnenwereld die naar de oppervlakte kwamen, tot het gevoel van euforie en alles daartussen, what a ride!


Op werkvlak zulke mooie ontwikkelingen doorgemaakt en dit betekende ook met m’n billen bloot wat betreft mijn binnenwereld.

Practice what you preach, zeg maar.


Ademwerk heeft mij hierin enorm geholpen. Stukken die zich hebben vastgezet in mijn systeem. Mijn innerlijkkind zien, horen en voelen. Zij laat mij zien wat nodig is en wat zij nodig heeft. Makkelijk? Nope! Confronterend? Yep!


Ademtherapie voelt voor mij goed. Niet dat duwen-prikken-trekken-repeat, maar simpelweg ademen. Onherroepelijk tegen blokkades aan ademen. Zonder plaatjes komt een gevoel boven, van intens verdriet tot diepe stilte, van onderdrukte woede tot een gevoel van vrede. Iets wat zich in ons (vaak jonge) leven heeft vastgezet. Het duurde even voordat ik mij daaraan durfde over te geven, samen met die weerstand erdoor durfde te zakken. Soms ‘checkte ik uit’ en viel ik in een diepe slaap terwijl er heel harde muziek werd afgespeeld (een bijzondere gewaarwording).


‘Over het randje gaan’ noemde mijn ademtherapeut Maikel het, ‘daar ligt het goud’. Onder liefdevolle begeleiding hoorde ik weer in mijn oor: “Adem maar Andjula, adem maar.” En wow, inderdaad, daar lag het goud. De bevrijding, het opengaan, de heling, bijna niet te omschrijven in woorden.


Mama Cacao, oh my, de roep die ik beantwoordde heeft mij veranderd. Of beter gezegd, heeft mij doen her-inneren wat ik ben. Mijn naam is Andjula, maar wat ik ben is heel iets anders. De vraag ‘wie’ ik ben kan ik eigenlijk niet beantwoorden, ‘wat’ ik ben steeds beter. Cacao, voor mij een hartopener, een connectie met het ‘ongeziene’, verbinding met mijn essentie en verbinding met de ander, heel zacht en liefdevol. Ze opent en heelt, maakt ruimte en raakt aan. Van de ene keer een zachte aanraking tot een andere keer diep in proces. Elke dag leer ik van haar en wat ben ik intens dankbaar dit ook te delen in ceremonies. Uitdragen waar je hart blij van wordt, heerlijk.


Naast het gezamenlijk geven van retreats, organiseerde ik dit jaar voor het eerst alleen een retreat. Spannend en excited tegelijk, maar wat was het een succes. 10 lieve deelnemers, samen zakken in een veld van ontspanning. Openen om te kijken, te voelen, ruimte om te helen. Het smaakt naar meer, wat was het mooi.


Samenwerkingen werden dit jaar geboren, wanneer ik een overzicht bekijk van de agenda voor komend jaar maakt mijn hart een sprongetje. Ja, ik leef steeds meer waar mijn hart om vraagt.


En natuurlijk, waar het allemaal begon, de Chinese geneeskunde. De verrekijker omdraaien en het geheel onderzoeken en ont-dekken waar de (lokale) klacht vandaan komt. Dit jaar rondde ik de Chinese kruidenstudie af en wat is deze combi een versterkende aanvulling op elkaar. De Chinese bewegingsleer Qigong, zo simpel maar o zo effectief. Wat geef ik met liefde en plezier les, samen bewegen in het oneindige qi-veld.


In een jaar komt er veel voorbij, zo ook minder fijne momenten. Voor mij momenten waarin ik werd uitgedaagd bij mezelf te blijven, privé en zakelijk. Momenten die ervoor zorgden dat ik uit ‘het midden’ werd getrokken, of beter gezegd mij eruit liet trekken. Loslaten, pfieuw, wat een uitdaging. Terug naar ‘het midden’. Ja, het is vallen en opstaan, weer vallen… en weer opstaan. En weet je, ik kan daar steeds meer van ‘genieten’. In zo een proces voelen en weten dat het iets brengt, ook al is het op dat moment heel oncomfortabel.

Vertrouwen en overgave, ja, daar is ie weer, vertrouwen en overgave waren echt de sleutelwoorden voor dit jaar en ik neem ze zeker mee naar 2024, let’s go!


Andjula.nl is een plek waar ik uitdraag vanuit mijn hart, mijn binnenwereld laat spreken. Een plek om je thuis te voelen, te herkennen en om misschien te worden geïnspireerd. Op deze plek laat ik je graag kennismaken met dat wat mij zoveel brengt, wat mij inspireert en helpt om steeds weer en steeds meer te leven vanuit volledige potentie. Om jou ondersteuning te bieden op jouw pad, met zachte maar krachtige ‘tools’.


Ja, dit is mijn missie. 2024, I AM READY!


Liefs, Andjula x


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

november 2023 - nog even over overgave en vertrouwen...

In mijn vorige blog post schreef ik over overgave en vertrouwen.


Steeds weer word ik hiernaar teruggebracht. Overgave en vertrouwen in wat er op mijn pad komt, wat het universum voor mij in petto heeft, dat het allemaal precies geeft wat ik nodig heb zolang ik in overgave en vertrouwen ben.


Wanneer het goed voelt, mag ik daarnaar handelen en dat heb dit jaar gedaan. Handelen in de zin van plannen maken en uitzetten met dat wat zo goed voelt. Zo nu en dan komt mijn innerlijke criticus een kijkje nemen, ze zit dan op mijn schouder en fluistert van alles in mijn oor; zou je dit wel doen, kan het niet beter, moet het niet anders, moet het niet meer, gaat dit wel lukken, wat vindt een ander hiervan? Dit trekt mij soms uit balans.


Wat zegt dit stuk eigenlijk, of beter gezegd wat vertelt dit innerlijk kind deel mij? Ja, ik weet het eigenlijk wel. Het is een deel in mij die om goedkeuring vraagt omdat zij zich anders heel onveilig voelt. Graag zit ik dan in stilte. Ik voel je, ik zie je, je bent veilig, het is oké. Ga je mee? Dan zakken we samen in overgave en vertrouwen, daar ligt zoveel moois op ons te wachten.


Rustig zakt ze van mijn schouder en nestelt zij zich lekker in mijn buik, in overgave en vertrouwen.


Wat er daarna gebeurt is magisch. Het stroomt en dat is in zoveel dingen te zien!

Een bevestiging dat het werkt, een stukje extra fundament om nog meer te zakken in die overgave en vertrouwen.


What a journey!


Veel liefs,


Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

oktober 2023 - wanneer je ziel jubelt van de koers,

maar je fysiek bepaald de snelheid

Ken je dat gevoel, bruisend van ideeën en van alles in de pen? Helemaal klaar om vol gas te gaan nadat je een heerlijke vakantie hebt gehad? Om dan binnen no time te worden teruggefloten door je lijf? Nou, zo ging het zo een beetje bij mij na de zomervakantie.


Allerlei lichamelijke ongemakken dienden zich aan en daar zat ik een potje enorm van te balen. Er kwam zelfs een moment dat ik boos werd. Dat gevoel van: gatver, ik heb hier helemaal geen zin in!


De boosheid raakte direct een zacht stuk aan. Mijn lichaam, mijn lieve lichaam die iedere dag zo hard haar best doet, mijn binnenkant weerspiegelt, behoeftes aangeeft. Eerst zacht, maar wanneer daar geen gehoor aan wordt gegeven vertelt zij het met wat meer kracht. Dan is boos worden toch een keiharde afwijzing, naar mezelf?


En meteen wordt het zachter. Dit is wat mijn lijf aangeeft en ik mag daaraan toegeven. Agenda leeg, ontspan. Toch bleef ik mij afvragen, wat mag ik anders doen? De vakantie was heerlijk, echt uitgerust en weer zin om te beginnen, alles loopt lekker en ik ben gelukkig.


Ik maak een beker Cacao met een ceremoniële dosering en vraag de spirit van het heilige plantmedicijn mij inzicht te geven. Mijn hart opent en ik zak ver weg in een oneindig liefdevol veld. Ik voel mij gedragen, tranen komen aan de oppervlakte en zoeken hun weg naar buiten, ik geef alle ruimte om het te laten stromen. Intens en krachtig komen de woorden overgave en vertrouwen binnen, ik voel het tot diep in mijn kern.


Overgave en vertrouwen, ja ik voel ‘m. Door mijn dolle enthousiasme sta ik voortdurend in een voorwaartse stand. Ontspan, iets meer achterover, geef je over en laat je dragen door het veld. Vertrouw erop dat juist vanuit die plek zoveel moois mag ontstaan.

Mijn lijf voelt zich gezien en gehoord, meteen knap ik zienderogen op.


Het temperen van mijn enthousiasme blijft een uitdaging, de balans houden zodat ik mijn fysiek niet voorbij ren. Het lukt steeds beter.


En dan even een klein stukje over dat enthousiasme; wiehoeee! Wat word ik blij van de agenda opzet voor 2024. Verschillende gesprekken vinden plaats, locaties worden bekeken, ik kan niet wachten om de agenda met jullie te delen! Zo, nu weer even ontspannen 😊.


Heb een mooie dag.


Veel liefs,


Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

SEPTEMBER 2023 - LET'S GO

Zo, dat was lekker! Hoewel het zomerweer het wat liet afweten, heb ik enorm genoten van mijn vakantie. Geen ritme, heerlijk met elkaar in alle rust de dagen starten en invullen zoals het goed voelt. Het ene moment van alles ondernemen tot een ander moment op de bank met een boek. Het ene moment over de kop in een achtbaan, het andere moment liggend in het gras kijkend naar de blauwe hemel en alles daar tussenin. En weet je, ik vind het allemaal even leuk!


En dan dat moment waarop je de tijd en dagen een beetje vergeet, heerlijk! Met je eigen gezin in flow, zonder moeten.


Ik heb natuurlijk niet helemaal stilgezeten. Wat vind ik het bijzonder en ontzettend fijn om mij steeds meer te verdiepen in Cacao. Regelmatig geniet ik van dit heilige drankje. Het geeft mij nog meer opening in mijn hart en mijn hele wezen. Het geeft mij inspiratie en inzicht. En o, wat ben ik dankbaar dat er tijdens mijn vakantie aanmeldingen zijn binnengekomen voor de ceremonies en ook voor het retreat in december.


Deze vakantie kwam er ook een lichamelijke uitdaging voorbij waar ik onlangs aan ben geholpen. Niets ernstigs, maar wel vervelend. Lang geleden over mijn grenzen gegaan waar ik nu voor op de blaren mocht zitten. Het geeft mij nog meer inzicht in hoe belangrijk het is de grenzen van je lichaam te bewaken en toe te laten wanneer het teveel is. Ik ben er nu het voorbeeld van dat je op een bepaald moment jezelf over je eigen grenzen trekt en daar lange tijd later de rekening van krijgt.


En waar ik voor een lange vakantieperiode enorm uitkijk naar even geen ritme hebben, voelt het weer heerlijk om erin te zitten. Zo aan het einde begint het weer te borrelen en te bruisen!


Yes, ik heb er zin in!


Veel liefs,


Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

augustus 2023 - balans

De zomervakantie is in volle gang, ook voor mij is de vakantie begonnen.


M’n werk voelt niet als werk, het is mijn passie en omdat ik het met zoveel plezier en enthousiasme doe is het tegelijk mijn valkuil.

Meestal ken ik mijn grenzen, maar in mijn enthousiasme word ik ook weleens teruggefloten door mijn geliefden om mij heen.


In de aanloop naar mijn vakantie sta ik even stil bij waar ik mijn tijd en aandacht de afgelopen periode aan heb besteed met betrekking tot mijn werk: Chi Neng Qigong, afronden Chinese kruiden, website gelanceerd, afronden Cacao Facilitator, samenwerkingen aangegaan.

Er zijn vast dingen die ik vergeet en het gaat niet over een zo groot mogelijke opsomming maken, maar dit is voor mij wel belangrijk om te zien dat ik ook echt even pauze mag nemen.


Maar even over de afgelopen periode:

Dagelijks komen mensen met een hulpvraag en er is voor mij niets mooiers om onderdeel te mogen zijn van hun weg naar herstel. Samen onderzoeken we wat er speelt, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer we een onderliggend patroon vinden en daarop behandelen, met vaak een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden en iemand daarvan opknapt, kun je mij niet gelukkiger maken!

Zoveel lopen met pijn en ongemakken, er is toch niets mooiers wanneer je kunt helpen dit te verbeteren of zelfs te verhelpen?!


En dan het hele andjula.nl avontuur. Het diepe gevoel van willen bijdragen aan een mooie wereld.

Qigong; in eerste instantie begonnen als een bewegingsvorm voor mezelf, maar al zo gauw het gevoel van willen delen en doorgeven, ik kan wel zeggen dat het als katalysator heeft gewerkt in de weg naar mijn binnenwereld.

Retreats; wauw, wat straalt mijn hart van het geven van een retreat. Wanneer mensen met o.a. een opgeruimd gevoel, volledige ontspanning, inzichten, inspiratie, etc naar huis gaan, dan voel ik alleen maar dankbaarheid en vreugde.

Cacao; zo zacht, zo liefdevol. Wanneer ik aan Cacao denk dan voel ik een soort verliefd gevoel omhoog komen. Deze hartopener geeft de meest prachtige en magische innerlijke reizen. Oooo, ik kan over al deze dingen wel uren praten!


Nou, dat dus, ik word meteen weer wild enthousiast!


Energie in balans houden, volledige aandacht voor mijn gezin, even helemaal niets hoeven. Ja, eerlijk gezegd heb ik daar hartstikke veel zin in en stiekem ben ik er best wel aan toe!


Waarom ik dit deel? Ja ja, daar zijn we weer: delen = helen! Delen doe ik graag, zonder mijn best te doen er een mooier plaatje van te maken dan het is. In mijn praktijk kom ik namelijk nog best regelmatig tegen dat mensen een bepaald beeld schetsen die niet altijd klopt en dat het soms een opluchting lijkt te zijn wanneer ik dat beeld weerleg.


Ik sta positief in het leven, ben doorgaans blij en gelukkig. Mijn karakter is stevig en zacht, maar kom niet aan mijn kernwaarden, aan mijn kinderen en mijn geliefden want dan verander ik in een leeuwin. Soms compleet overzicht, soms door de bomen het bos niet zien. Soms volledige structuur, soms complete chaos.


Zo, nu alleen mijn pincode nog en jullie weten nagenoeg alles van


Liefs Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

JULI 2023 - STILTE ONDER DE GOLVEN

Terwijl ik naar de zee sta te kijken voel ik nog dieper wat docenten tijdens Chi Neng Qigong verdiepingsdagen meegeven. Zo prachtig hoe zij woorden geven, een diepere betekenis aan de reis naar binnen. Tijdens mijn lessen probeer ik het ook met regelmaat mee te geven.


Wat er kan gebeuren tijdens een oefening, is dat er ongemak kan worden ervaren. Ongemak in bijvoorbeeld fysieke pijn(tjes), afleidende gedachten, emoties, etc. Je zit als het ware bovenop een golf in een grote oceaan, hevig deinend, de controle verliezend. Ik hoor de docenten dan zeggen;

Waar ben jij? Zit je bovenop die golf? Of zak je eronder, in de altijd aanwezige stilte van de oceaan?


In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met situaties waarbij je wordt uitgenodigd in die stilte of in die zachtheid te zakken.

We herkennen het allemaal: Ik red het nog wel even… Straks wordt het beter… Als ik nog even doorzet… Kiezen op elkaar en volhouden… Ik moet dit kunnen…


Of…


Ik laat de zachtheid in mezelf toe, zak door de weerstand naar die stilte.

Door de zachtheid toe te laten geef ik ruimte. Ruimte om te handelen vanuit mijn hart in plaats vanuit mijn hoofd.


Tijdens de les kan dit veel losmaken. Wanneer je in die stilte kunt zakken betekent dat vaak dat die pijnlijke armen ineens niet meer pijnlijk zijn. Het kan ook betekenen dat je de zachtheid mag toelaten en niet blijft worstelen met die pijnlijke armen, maar ze even laat rusten.

Omdat het zo symbool staat voor het dagelijks leven, ontstaan er vaak prachtige inzichten.


En toen ik daar aan de kustlijn stond te kijken naar de hevige deining van de golven dacht en voelde ik: Ja, soms dein ik keihard op die golven, maar steeds vaker zak ik in de stilte en zachtheid. In dat oneindige veld, gedragen. Steeds een beetje vaker, stapje voor stapje.


Uit mijn hart,


Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

juni 2023 - let's go!

Een pfffffff en een wiehoeeeeeeee tegelijk….

De website is af, wat een project. Het ene moment bruisend van inspiratie, het andere moment compleet leeg en geen letter op papier. Alles zelf geschreven, iets wat ik heel leuk vind, maar een website bouwen… dat is andere koek en niet voor mij weggelegd. Gelukkig was er een fantastische ondersteuning, zonder was dit nooit gelukt en mijn dank is groot (niet iedereen vind het fijn genoemd te worden, dus dat doe ik uit respect niet).


Steeds enthousiaster werd ik bij de vorderingen, dat borrelende gevoel zwelt weer aan. Dat gevoel van willen uitdragen, doorpakken, delen, co-creëren. Ruimte die vrij komt om die verbinding in mij weer te openen. Want heel eerlijk, dat gevoel van moeten doe ik het niet zo goed op. Druk voelen van iets dat mijn hart niet vervuld is voor mij een uitdaging. En tja, soms zijn er toch echt dingen die moeten. De kleine ‘moet’ taakjes gaan prima, maar iets dat moet en een langere tijd in beslag neemt…


Natuurlijk zat hier ook weer een mooie les in. Kan ik ondanks die druk in het midden blijven? Lukt het mij om ondanks die druk in verbinding te blijven met mezelf, in mijn basis? Blijf ik mij bewust dat de stilte achter iedere ruis aanwezig is? Mijn antwoord? Nou, soms wel, maar soms ook helemaal niet! En weet je, that’s just fine!


Zo, nu een dikke proost op de site! Een proost op het leven en een proost op jou!


Liefs Andjula


Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

Mei 2023 - het Begin

Mijn eerste blog, waar zal ik beginnen… Gewoon bij het begin…


Toen onze dochter een paar jaar oud was kwam het moment dat ik echt ging kijken/voelen waar ik gelukkig van werd. Jaren heb ik gewerkt op plekken waar ik prima mijn mannetje stond, maar kon ik niet zeggen dat het mij gelukkig maakte. Na een opleiding massage Oosterse filosofie en Voetreflex opende ik in 2011 mijn praktijk. Dankbaarheid en geluk was wat ik voelde!


Na ‘meters’ te hebben gemasseerd, zocht ik naar verdieping. Steeds meer en steeds vaker kwamen de verhalen over ‘vastlopen’ in het reguliere systeem (vooropgesteld ben ik géén tegenstander van dit systeem). Allerlei onderzoeken die op niets uitwijzen en met een doosje pillen mee naar huis meer last krijgen van de bijwerkingen dan van het ‘euvel’ zelf. De beroepsopleiding ‘Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Acupunctuur’ voelde als een fantastische aanvulling; mensen helpen vanuit een specifieke hulpvraag. Drie jaar studeren, dat ging niet vanzelf. Met twee jonge kinderen en een lopende praktijk was het een fikse uitdaging om alle ballen in de lucht te houden, maar na ruim drie jaar en een fantastische ondersteuning van het thuisfront was het zover en studeerde ik af als acupuncturist. Nog iedere dag voel ik mij intens dankbaar. Dankbaar voor iedereen die ik mag helpen, dankbaar voor al die stukjes kwaliteit van leven die mensen terug hebben gekregen. Voor meer informatie over acupunctuur, klik hier.


En toen begon het avontuur Chi Neng Gigong. Eigenlijk iets waar ik aan begon om aan mijn eigen lijf te werken. Met een scoliose heb je eerder last van ongemakken en daar wilde ik gezien mijn leeftijd rekening mee gaan houden. Al heel snel ondervond ik voordelen op allerlei fronten en kwam er een intense drang om het te delen met anderen, een gevoel van: WAUW, dit is fantastisch en dit moet iedereen weten! Waar ik werkelijk nooit ambities heb gehad om les te geven (even serieus, mensen die naar mij kijken en ook nog naar mij gaan luisteren, echt niet!), voelde ik al heel gauw dat ik het ging doorgeven. Level 1 en Qigong voor kinderen heb ik ondertussen afgerond en ben ik gestart met Level 2. Iedere dag weer voel ik de verrijking die Chi Neng Qigong mij heeft gebracht.


Nieuwsgierig wat het nou precies is? Klik hier en ontdek de wondere wereld van Chi Neng Qigong!


Op jouw welzijn en geluk!


Liefs Andjula

Thin Swirly Arrow Marker Line
Scrapbook Filled Heart Scribble
Thin Swirly Arrow Marker Line
Swipe up, Arrow Up Button

Connect met andjula.nl

Telefoon

Telephone

Email

Email Icon

Social

White Facebook Logo Social Media Icon
Instagram
Youtube Logo

© COPYRIGHT ANDJULA.NL I VOORWAARDEN I DISCLAIMER